معرفی بازی ایرانی انگاره
انگاره یک بازی بی آلایش و زیباست که بر روی حرکت اجسام تمرکز دارد.
بازی انگاره ترکیبی از هندسه و حرکت است که با معماری و هنر ایرانی و اسلامی، بازیکنان را غرق در معماهای حیرت انگیز میکند.
انگاره ساخته مهدی بهرامی، یکی از خلاقترین بازی سازان ایرانی است که توانسته جوایز داخلی و خارجی بسیاری را از آن خود کند.
اگر به اصفهان سری زده باشید، در میدان نقش جهان و بر روی مساجد، نقش و نگارهایی میبینید که در نگاه اول، شاید چیزی جز یک سری طرح های هندسی نباشند، اما این بازی اینجاست، که ما را در دنیای افسونگر این نگارهها غرق کند. جایی که قرار است به اسرار و زیبایی نهفته در اعماق حرکات تکرار شونده پی ببریم.
گیم پلی
در هر مرحله جسم متحرکی وجود دارد که با مشخص نمودن نقطه ای بر روی آن، مسیر حرکت این نقطه بر روی صفحه رسم میشود. شما باید نقطه ی مناسب را پیدا کرده تا شکل ایجاد شده مطابق با الگوی آن مرحله باشد.
در برخی از مراحل بازی، پس از به دست آوردن الگوی مرحله، طرح هندسی زیبایی ایجاد شده و سپس رنگ آمیزی میشود. در اینجا بازیکن فقط تماشاچی است و باید اعتراف کنم، به تماشا نشستن این الگو ها در کنار موسیقی دلنشین بازی، لذتی وصف ناپذیر دارد.
گیم پلی این بازی بسته به توانایی شما بین یک تا دو ساعت است و ما با بازی کوتاهی طرف هستیم.
تولد انگاره
سازوکار بازی از پرسشی که دبیر هندسهٔ دبیرستان بهرامی پرسیده بود، الهام گرفته شده است. او از دانش آموزان خواست تصور کنند چه نگاره ای توسط نقطه چسبیده به توپی که دور یک سطح تخت قِل میخورد کشیده میشود؛ که پاسخ این پرسش جرقه ای بود که در ذهن بهرامی گذر کرد.
به گفته بهرامی حتی دانش آموزانی که هندسه را نمیدانستند نیز، علاقهمند به پاسخ این معما بودند و او بدین اندیشه افتاد که از انگاره برای کشف ریاضیات به روشهای گوناگون بهره ببرد (چراکه ریاضی ای که قابل دیدن باشد برای دریافتن ساده تر است) و بازی به عنوان یک رسانه توانایی بیشتری برای نمایان کردن ریاضی دارد.
بهرامی در ساخت این بازی از الگوهای معماری ایرانی-اسلامی الهام گرفته است. البته بهرامی میگوید در ابتدا از ارتباط این الگوهای هندسی با معماری اسلامی آگاهی نداشته و با تحقیق بیشتر به ارتباط این دو پی برده است.
اگر به کلیسا رفته باشید، نقش و نگارهایی از انسان ها و حیوانات را به وفور مشاهده میکنید. به طور کلی اروپاییان تلاش میکنند حتی اشیای بیجان را نیز در نقاشیها به جاندار تبدیل کنند. اما در جهان اسلام تا مدتهای زیادی، نقاشی انسان و حیوان حرام بوده و این محدودیت، نقاشان و معماران را مجبور به استفاده از اشکال انتزاعی در هنر خود کرده است. با این حال این محدودیت، به طرز عجیبی، منجر به نتایج شگفت انگیزی شده است!
نکات مثبت
بسیاری از بازی سازان ایرانی به جای بازگشت به ریشههای فرهنگی خود، دنبالهرو سبکهای امریکایی و اروپایی بودهاند، و البته آنان نیز که با بودجهی دولتی تلاش به تولید بازیهای فرهنگی کردهاند، چندان موفق نبودهاند. مهدی بهرامی اما با خلاقیت خود، فرهنگ کشورش را به زیباترین شکل ممکن به تصویر کشیده است.
موسیقی بازی ساختهی محسن رسولی، چنان دلنشین است، که میتوان ساعتها به آن گوش سپرد و لذت برد.
این بازی چه برای بزرگسالان و چه جوانان سرگرم کننده است.
نکات منفی
مراحل بازی میتوانست طولانی تر و چالشی تر باشند.
این بازی پتانسیل زیادی دارد و کمبود یک ابزار ساخت مرحله در آن بسیار احساس میشود.
دریافت بازی
انگاره را میتوانید از فروشگاه ایرانی هیولا، یا از فروشگاه استیم به دلار خریداری کنید.
به تازگی ارائهای از این بازی در دانشگاه داشتم. مهدی بهرامی به صورت مستقل برنامه نویسی و طراحی این بازی را انجام داده است. ای کاش دانشگاهیان کمی سرشان را کتاب ها بیرون آورده و جلوهی دانش واقعی و کسانی که مالک راستین این دانش هستند را احترام میکردند.
در انتها میتوانید نقشه ذهنی انگاره را ببینید. برای دیدن در سایز اصلی روی آن کلیک کنید.